Частната военна кампания Вагнер на Евгений Пригожин е в цугцванг* в

...
Частната военна кампания Вагнер на Евгений Пригожин е в цугцванг* в
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Пригожин е в цугцванг. Може само да чака финала

Частната военна акция " Вагнер " на Евгений Пригожин е в цугцванг* в Бахмут. Това разгласи съветникът на украинския президент Михайло Подоляк в " Туитър ", представен от организация " Униан ".

" Идеалният цугцванг за Пригожин. Не можете да вървите напред: Въоръжените сили на Украйна ще ви унищожат... Не можете да се върнете обратно: ще ви унищожат баражните отряди на съветското министерство на защитата... Стоенето на едно място също значи заличаване. Боеприпасите не са предоставени. Какво остава? Да бъдете официално приети за терористична група. И да чакате финала ", написа Подоляк в Twitter.

A perfect " `s zugzwang ". You can`t go forward - you will be destroyed by the Armed Forces of... You can`t go back - you will be destroyed by the barrier troops of the Russian Defense Ministry (/)... Standing still means destruction as well.…
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)

През последната седмица водачът на " вагнеровците " разгласи открита война на формалните водачи на съветската войска - военния министър Сергей Шойгу и началника на съветските сили в Украйна Валерий Герасимов. Той ги упреква, че съзнателно не обезпечават задоволително снаряди на " Вагнер ". Пригожин дори заплаши, че ще изтегли войските си от Украйна.

На 9 май той разкритикува 72-ра бригада от постоянната съветска войска, която напуснала фронта, поради което окупаторите са загубили три квадратни километра земя.

---

* цугцванг - обстановка на невъзможност в шаха, при която всички възможни ходове на даден състезател са неизгодни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР